+40 741 116 003

Despre noi

 

Misiunea noastră este să oferim o alternativă reală pentru ceea ce se găsește pe piață în momentul de față. Produsele pe care le oferim sunt produse naturale, fără injectare cu alte substanțe și fără conservanți artificiali.

 

Despre noi

 

Misiunea noastră este să oferim o alternativă reală pentru ceea ce se găsește pe piață în momentul de față. Produsele pe care le oferim sunt produse naturale, fără injectare cu alte substanțe și fără conservanți artificiali.

 

Povestea NoastrĂ

Unde a început povestea…

Misiunea noastră este să oferim o alternativă reală pentru ceea ce se găsește pe piață în momentul de față. Produsele pe care le oferim sunt produse naturale, fără injectare cu alte substanțe și fără conservanți artificiali. Folosim metode naturale de conservare – afumare cu lemn de fag sau fierbere la temperaturi controlate.

Motivul pentru care ne-am îndreptat către astfel de produse este faptul că ne dorim produse cât mai bune(sănătoase) pentru noi și copiii noștri. Am ales produse fără “E”-uri deoarece oferta este limitată, greu accesibilă și nu există suficiente informații.

Povestea NoastrĂ

Unde a început povestea…

Misiunea noastră este să oferim o alternativă reală pentru ceea ce se găsește pe piață în momentul de față. Produsele pe care le oferim sunt produse naturale, fără injectare cu alte substanțe și fără conservanți artificiali. Folosim metode naturale de conservare – afumare cu lemn de fag sau fierbere la temperaturi controlate.

Motivul pentru care ne-am îndreptat către astfel de produse este faptul că ne dorim produse cât mai bune(sănătoase) pentru noi și copiii noștri. Am ales produse fără “E”-uri deoarece oferta este limitată, greu accesibilă și nu există suficiente informații.

Ce înseamnă Fără E-uri.

Ce sunt E-urile?

E-urile sau aditivii alimentari sunt substanțe naturale sau chimice care nu sunt consumate ca aliment în sine și nu sunt folosite ca ingredient constituent al unui aliment. Ele se adaugă intenționat unui aliment cu scop tehnologic, de exemplu în timpul producerii, preparării, procesării, tratării, ambalării, transportului, stocării sau în timpul unei alte modificări aplicate unui aliment (de exemplu modificări organoleptice). Aceste substanțe pot să aibă sau nu valori nutritive și odată adăugate unui aliment, ele devin component al acestuia modificând într-un fel sau altul caracteristicile acelui aliment.

Tipuri de E-uri?

În legislația curentă, europeană și națională sunt mentionați un număr de peste  20 de categorii de  aditivi alimentari:

    1. „îndulcitorii” sunt substanțe utilizate pentru a da un gust dulce produselor alimentare sau utilizate pentru îndulcitorii de masă;
    2. „coloranții” sunt substanțe care adaugă sau redau culoare produselor alimentare și includ componente naturale ale produselor alimentare sau alte substanțe naturale care nu sunt de regulă consumate ca alimente de sine stătătoare și care nu sunt de obicei utilizate ca ingrediente caracteristice în alimentație.

    Pentru a citi mai în detaliu întreaga listă a E-urilor și care sunt cele mai periculoase E-uri puteți da click aici.

Cele mai periculoase E-uri.

Unele studii au arătat faptul că consumul regulat al alimentelor care conțin E-uri poate duce în timp la creșterea riscurilor anumitor boli. Mai jos găsiți lista celor mai periculoși dintre ei:

  • Monoglutamat de sodiu (E621)
  • Zaharina (E954)
  • Acid citric (E330)
  • Caragenan (E407)
  • Benzoat de sodiu (E211)
  • Negru briliant (E151)
  • Propilen glicol (E1520)
  • Carmin (E120)